top of page

BANDET

Århus Brass Band (ÅBB) består af 30 dygtige musikere - amatører såvel som professionelle, som alle spiller messinginstrumenter eller slagtøj og har spilleglæden til fælles. Med en gennemsnitsalder på omkring de tredive er bandet fyldt med ung energi og et drive fremad. Bandet har siden dets etablering i 1924 været en stor del af det århusianske kultur- og amatørmusikliv. Det har medlemmer fra hele Jylland, men er først og fremmest et århusiansk orkester. Det er altså vigtigt for bandet at være til stede i lokalområdet og vise, at vi også ønsker at bidrage til et levende og mangfoldigt kulturliv i Aarhus.

Målet er at være et levende og trendsættende brass band på eliteniveau - og det mål synes opfyldt. Efter DM for brass bands primo november 2022 kan Århus Brass Band fortsat kalde sig Jyllands bedste brass band og tilmed Danmarks 3. bedste brass band. Men det kommer man ikke sovende til. Det kræver meget af den enkelte musiker at spille i orkesteret, og medlemmerne tilbringer rigtig mange dage sammen i løbet af året. Det sker, fordi Århus Brass Band ønsker at give sit publikum musikalske oplevelser af allerhøjeste kvalitet. 

Da vi spiller til et væld af forskellige koncerter og arrangementer, spænder repertoiret vidt. Programmet til DM byder ofte på klassiske eller nyskrevne originalværker for brass band, mens man til en torvekoncert både kan høre toner af bl.a. Rasmus og Tommy Seebach, George Michael og Frank Sinatra. Til særlige anledninger kridter vi også marchskoene og deltager i optog som ved Aarhus Pride og ringridning i Sønderjylland. 

Vi kan således bl.a. bookes til:

  • Torvekoncerter

  • Indvielse, sommerfest eller anden festlig lejlighed

  • Gudstjenester og kirkekoncerter - både indendørs og udendørs

  • Julearrangementer 

.... og meget andet! 

Vi stiller både op som 'fuldt band', men også som 'ten piece' (ti musikere), kvintet (fem musikere) eller kvartet (fire musikere). 

Kontakt os for en uforpligtende snak. Udgangspunktet er, at alt kan lade sig gøre, så tøv ikke med at spørge!

P1140521.JPG
P1140484.JPG
P1140572.JPG
bottom of page